Burdur
Türkiye Göller Yöresi sınırları içinde yer alan şehir, Akdeniz Bölgesinde yer almaktadır. Burdur’da çok fazla antik kent bulunmaktadır. Burdur’un Yüzölçümü 6.883 kilometre kadardır. Birçok engebeli araziye ve ovalara sahip olan şehir tam bir doğa harikasıdır.
Yeşilin en güzel renklerini taşıyan ilin nüfusu 2015 verilerine dayanarak 258.339 olarak belirlenmiştir. Burdur güzelliği ve şirinliği ile ünlü bir şehirdir. Akdeniz bölgesinin en şirin şehirlerinden olan Burdur’un halkı güler yüzlülüğü ve misafirperverliği ile ünlüdür.
Burdur iline Türkiye’nin her tarafından ulaşmak oldukça kolaydır. Konaklama içinse çok güzel pansiyonların ve otellerin bulunduğu şehir merkezi 24 saat hareketlidir. Burdur’a kara yolu, demiryolu ve havayolu ile ulaşım oldukça kolaydır.
Burdur’un İlçeleri
Burdur şehir merkezi ve Burdur’un ilçeleri gezmeye ve görmeye değer yerlerdir. Çok fazla tarihi eser olan şehrin çok kısa zamanda her tarafını gezmeniz mümkün değildir. Burdur’un ilçeleri nelerdir?
- Yeşilova
- Tefenni
- Kemer
- Karamanlı
- Gölhisar
- Çeltikçi
- Çavdır
- Bucak
- Altınyayla
- Ağlasun
Burdur’da Gezilecek Yerler
Burdur’da birçok antik kent bulunmaktadır. Bununla birlikte Burdur tam bir tarih şehridir. Tarihi eserleri ve tarihi kalıntıları ile ünlü olan şehirde halen arkeolojik kazılarda tarihi eserler çıkartılmaktadır. Burdur’da gezilecek yerler nelerdir?
Burdur’un gezilip görülmesi gereken tarihi eserleri, Burdur Arkeoloji Müzesi, İncirhan Kervansaray, Salda Orman Plajı, Keraitae, Sagalassos Antik Kenti, Kremna Antik Kenti, Burdur gölü Bakibey Konağı, Burdur Saat Kulesi, İnsuyu Mağarası olarak bilinir.
Burdur’un Yöresel Yemekleri
Burdur’un mutfağı güzel lezzet dolu bir mutfaktır. Yöresel yemeklerin çok iyi olduğu şehirde, damak tadı oldukça iyidir. Et yemeklerini ve sebze yemeklerinin çok iyi yapıldığı Burdur yemeklerini, şehrin her yerinde bulunan restoranlarda da bulabilirsiniz. Burdur’da hangi yemekler vardır? Burdur’un yöresel yemekleri nelerdir?
Başlıca yemekleri, testi kebabı, soğanlı et, kabak aşı, Gölhisar kavurması, cızdırma, mısır tabtabı, bükme, teneke kebabı, pelte, bezme, düğülcük, kaymak gömbesi, tahinli pide, (Burdur usulü) kabak tatlısı, Burdur bisküvisi, erikli et, ceviz ezmesi, haşhaş böreği olarak bilinir.